Для виклику майстра:

Дзвоніть - 068-413-56-18або

Онлайн заявка
Укажите вид поломки!

Укажите адрес!

Укажите номер телефона!

1

Якість

Якісний ремонт кондиціонера київ

 

Вже більше 198 відремонтованих кондиціонерів у 2023 році.

Відгуки

ремонт кондиціонерів відгуки київ

 

99% клієнтів задоволені якістю виконаних робіт

Професіонали

Професійний ремонт кондиціонерів

 

Команда складається виключно з професіоналів.

Що робити, якщо кондиціонер погано пахне?

Що робити, якщо домашній кондиціонер погано пахне?

 

Головне завдання кондиціонера – це створювати у будинку сприятливий всім клімат. В ідеалі – це забезпечити свіже та прохолодне повітря, відповідний рівень вологості та температур. Але нерідко із системи можуть виходити неприємні запахи – які причини провокують їх та як бути?

 

Причини неприємних запахів

 

Якщо говорити про можливі причини, які провокують появу неприємних запахів – наші майстри виділяю такі, найпоширеніші.

Що робити, якщо домашній кондиціонер погано пахне

  1. Розвиток у системі бактерій. Оскільки всередині/зовні температура різниться – на стінках кондиціонера накопичується конденсат. Він те і виступає сприятливим середовищем для зростання та розвитку патогенних мікробів, особливо якщо система стоїть довго без роботи.

  2. Відсутність у системі сифону. Деякі працівники під час монтажу кондиціонера встановлюють кондиціонер з виведенням конденсату на вулицю. Як результат – вода просто капає надвір, але це докорінно неправильно. Відповідно до інструкції зі встановлення – при виведенні дренажу трубу виводять у каналізацію, і для усунення запаху – ставлять сифон. Якщо його не поставити – всі запахи з каналізації входитимуть у квартиру. Якщо система не працює, навіть при встановленому сифоні запахи з каналізації можуть проходити в будинок.

  3. Рециркуляція – це функція кондиціонера. Її суть полягає в тому, що система забирає повітря не з вулиці, а проганяє по колу із приміщення. І відповідно техніка буде вбирати всі запахи з приміщення – тютюн та гар, пил. Всі вони і повертатимуться назад.

 

Як саме боротися із запахами?

 

Прибрати сторонні запахи з кондиціонера можна – Тут можна вдатися до допомоги клірингових компаній або зробити генеральне прибирання власними силами. Тут багато що визначено першопричиною появи неприємного в системі кондиціонера запаху.

Обробка антибактеріальними препаратами

У самому повітрі завжди міститься маса грибків і бактерій, бруду і пилу кліщів та інших патогенних мікробів. Всі вони негативно впливають на людину, особливо якщо у великій кількості накопичуються в кондиціонері. Тому дезінфекція буде особливо актуальною, якщо є такі симптоми:

  1. З кондиціонера йде неприємний запах.

  2. Зсередини системи та зовні видно явні ознаки цвілі.

  3. Нерідко у піддоні може утворюватися слиз.

При цьому важливо пам'ятати, що дезінфекцію варто проводити при переході в системі з обігріву на охолодження і навпаки.</span >

 

Встановлення антибактеріальних фільтрів

 

Всі кондиціонери ще на заводі обладнані фільтрами, що поглинають неприємні при роботі запахи, хоч самі користувачі можуть обладнати власну систему додатковими фільтрами. Але тут вже варто проконсультуватися з продавцями техніки, майстрами по встановленню кондиціонера які саме ви хочете встановити фільтри, яким характеристикам вони повинні відповідати і таке інше. Але варто відразу сказати – більшість встановлюваних фільтрів мають невеликий термін експлуатації, тому і змінювати їх треба буде досить часто.

 

Як самому провести осушення системи?

 

Якщо ви вирішили власними силами очистити кондиціонер від неприємних запахів – варто дотримуватись наступних етапів в інструкції, представленій нашими майстрами:

Що робити, якщо домашній кондиціонер погано пахне

  1. Перше правило – необхідне саме обладнання, відключити його від мережі. Далі зняти сам передок внутрішнього корпусу.

  2. Очистити ретельно за допомогою пилососа та пароочисника системи від пилу та бруду.

  3. Далі ретельно промийте під проточною водою всі фільтри, точніше сказати ті, які можна мити.

  4. Варто обробити всю систему за допомогою дезінфікуючого складу, далі просто встановити всі деталі на місце у зворотному порядку.

Після завершення робіт варто провітрити приміщення і розпорошити в ньому додатково, особливо перед кондиціонером, і запустити систему в роботу.

 

Які саме запахи вказують на проблему?

 

Як говорилося раніше, поламана, як і забруднена система кондиціонера може видавати в навколишнє середовище різні запахи, і не завжди вони приємні. Тим не менш, як кажуть наші майстри – деякі запахи допоможуть вчасно вказати на поломку, поки навіть та не показала себе.

  1. Запахи гару – швидше за все сам пристрій перегрівся і гума плавитиметься, видаючи неприємні запахи. Нерідко це може бути наслідок перегорання проводки. Але тут вже треба відключити систему і дати охолонути, але краще – викликати майстра та дати йому встановити причину такого запаху.

  2. Запах синтетики або пластику – він притаманний швидше недорогим моделям, корпус яких виготовлений з цих матеріалів, при роботі можуть нагріватися і випаровувати амбре. Тому відразу при покупці зараз варто звернути увагу.

  3. Запах цвілі та вогкості. Ну ці запахи та шляхи вирішення були описані вище.

Як бачимо, запахи в житті людини і роботі кондиціонера також відіграють важливе значення. Але незалежно від причини їх появи важливо не намагатися виявити джерело і усунути його самотужки – як мінімум варто проконсультуватися з майстром, а ще краще довірити йому всі роботи щодо їх усунення. span>

Як ми вирішуємо Ваші проблеми з технікою?

1

Викличте майстра

Зателефонуйте або залиште онлайн заявку. Ми з Вами зв'язуємось і домовляємось на конкретний час для прибуття нашого фахівця.

2

Приїзд майстра

Майстер Climat-service приїде в обумовлений час, після чого здійснить діагностику. Після цього назве точну вартість ремонту.

3

Процес ремонту

Наш спеціаліст здійснить ремонт кліматичної техніки, після чого видасть гарантійний талон.

4

Оплата

Після успішного ремонту чи обслуговування ви сплачуєте заздалегідь обумовлену ціну послуг.