Для виклику майстра:

Дзвоніть - 068-413-56-18або

Онлайн заявка
Укажите вид поломки!

Укажите адрес!

Укажите номер телефона!

1

Якість

Якісний ремонт кондиціонера київ

 

Вже більше 198 відремонтованих кондиціонерів у 2023 році.

Відгуки

ремонт кондиціонерів відгуки київ

 

99% клієнтів задоволені якістю виконаних робіт

Професіонали

Професійний ремонт кондиціонерів

 

Команда складається виключно з професіоналів.

Обмерзають трубки кондиціонера зовнішнього блоку – що робити?

Обмерзають трубки кондиціонера зовнішнього блоку – що робити?

Практично в кожному будинку встановлений кондиціонер. Ця кліматична техніка допомагає пережити спеку, зігріє в холоди, але якою б якісною вона не була – вона має властивість ламатися.Майстри нашого сервісного центру, що працюють у Києві та області, завжди прийдуть на допомогу та розкажуть, які причини обмерзання трубок кондиціонера у зовнішньому блоці, усунуть проблему.

Обмерзає трубка кондиціонера

Які трубки обмерзають

Майстри нашого сервісного центру відразу можуть сказати, що лід  та іній на зовнішньому блоці кондиціонера може утворюватися на:

  1. Товстої трубки – всмоктує та кране.
  2. Тонкій трубці – рідинної та крані.
  3. Відразу обидві трубки, та й сам зовнішній блок може обмерзати цілком.

Нерідко обмерзання користувачі помічають із запізненням, особливо якщо блок розташований під вікном. І нерідко в терміновому порядку викликають майстри, коли виникають проблеми у роботі внутрішнього блоку.

Але коли ж льоду на трубках не є проблемою – це нормальна робота, стан кондиціонера.

  1. Обмерзання трубки відбувається при включенні системи після тривалого її без роботи простою. Коли кондиціонер запускають у роботу – на трубках утворюється льоду. Але за кілька годин після роботи – ледь просто йде.
  2. Легкий шар інею може супроводжувати нормальну роботу системи охолодження, особливо, коли конденсат переходить у стадію інею і після цього.

Але коли труба покрита шаром льоду, сама система не охолоджує приміщення – Варто знайти першопричину, провести діагностику та роботу з її усунення. При цьому при діагностиці можна бачити, що трубки обмерзають нерівномірно – на це є свої причини та пояснення.

Обмерзає товста трубка

Якщо обмерзає товста трубка низького в системі тиску – порушується сам процес охолодження у внутрішньому блоці. Тут процес кипіння і далі продовжується на виході із системного випарника в трубці низького тиску. Це здебільшого наслідок неякісного монтажу, ремонту кондиціонера, а також

  1. Порушено показники рівня фреону в системі – перевищення іл  нестача може провокувати порушення циклу охолодження.
  2. Залом у системі трубки. Якщо техніка на гарантії – ціна ремонту буде нульовою, інакше – викликати майстра, оскільки це є наслідком неправильного монтажу обладнання. Якщо має місце перегин – порушується циркуляція в системі фреону, у трубці й надалі триватиме кипіння.
  3. Обмерзання підведення трубок на зовнішньому блоці може бути наслідком укороченої траси. Швидше за все, так відбувається, якщо місце монтажу блоків вибрано неправильно, не дотримані правил у питанні довжини магістралі.

Такі поломки незабаром дадуть знати найближчим часом. Якщо раніше система працювала справно і незабаром система показує ознаки зледенінь – це може вказувати на наступні поломки:

  1. Якщо приміщення не так сильно охолоджується, у зовнішньому блоці видно льоду – це вказує на забруднення фільтрів у внутрішньому блоці. Виправити проблему можна самотужки.
  2. Спровокувати поломку може засмічення в теплообміннику зовнішнього блоку – для відновлення роботи потрібно прочистити його.
  3. Поламаний у системі вентилятор. Якщо описані вище несправності можна вирішити самому, то поломка вентилятора – прерогатива майстра.

обмерзання тонкої трубки кондиціонера

Обмерзання тонкої трубки

Якщо має місце обмерзання тонкого високого тиску трубка – це може бути наслідком неправильної установки, з порушенням правил, прописаних виробником. Або ж з інших причин. Наприклад, якщо система працює з навантаженнями, не вимикається, при цьому трубка покрита льодом – це вказує на засіб трубопроводу. Видалити його майстер може за допомогою продувки зі стисненим азотом або промивання з використанням розчинника. Рідше потрібно його заміна.</p >

Спровокувати таку поломку може і нестача в системі холодоагенту – це може статися в силу природної втрати або розгерметизації системи. Тому майстер повинен перевірити систему щодо розгерметизації і дозаправити фреон.

Обмерзання обох трубок

Якщо лід покриває відразу обидві в системі трубки, як і теплообмінник – це виникає при роботі кондиціонера в режимі обігріву. Швидше за все, порушено правила експлуатації, як і використовується система при неприпустимому рівні зовнішніх температур. Нерідко це є наслідком засмічення зовнішнього блоку – тут потрібна його чистка.

Нерідко до цього призводить і несправність датчика у зовнішньому блоці, в теплообміннику – він регулює розморожування в системі. Тому майстер проведе на місці його заміну. Майстер перевірить і керуючу електронну плату – майстри також радять одразу замінити її.

Всі ці поломки вказують, наскільки важливо довірити установку системи, її діагностику та ремонт, як і сезонне обслуговування тільки перевіреним майстрам. Це гарантує довгу її службу та відсутність проблем у роботі.

Як ми вирішуємо Ваші проблеми з технікою?

1

Викличте майстра

Зателефонуйте або залиште онлайн заявку. Ми з Вами зв'язуємось і домовляємось на конкретний час для прибуття нашого фахівця.

2

Приїзд майстра

Майстер Climat-service приїде в обумовлений час, після чого здійснить діагностику. Після цього назве точну вартість ремонту.

3

Процес ремонту

Наш спеціаліст здійснить ремонт кліматичної техніки, після чого видасть гарантійний талон.

4

Оплата

Після успішного ремонту чи обслуговування ви сплачуєте заздалегідь обумовлену ціну послуг.